Cannabis Ginger Cinnamon Almond Maple Brittle

News

Zwróć się do tego staromodnego przepisu na kruche ciasteczka, gdy chcesz zrobić domowe słodycze.

Smak syropu klonowego jest tak niebiański w tym orzechowym kruchym ciastku, że będziesz się zastanawiać, dlaczego nie używałeś go wcześniej. I ten przepis nie jest twój typowy orzechowy kruchy. Zawiera imbir, cynamon i najlepszy składnik ze wszystkich: marihuanę! To sprytne słodko-smakowite kruche ciastko uzyskuje swój niezwykły smak dzięki migdałom. Tekstura jest lekka, chrupiąca i prawie jak plaster miodu. Przygotuj więc partię Cannabis Ginger Cinnamon Almond Maple Brittle.

Cannabis Imbir Cynamon Migdał Klon Kruche

Składniki:
  • 1/2 szklanki prawdziwego masła
  • 3,5 gramów suszonego kwiatu konopi
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 2/3 syropu klonowego
  • 1 filiżanka surowych migdałów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • szczypta soli
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Instrukcje:
  1. Sklaruj masło, podgrzewając je na średnim ogniu.
  2. Oddziel białą masę mleczną od żółtego oleju z masła. Wyrzuć mleczną substancję stałą.
  3. Dodawaj konopie do oleju w podwójnym kotle przez 1 - 2 godziny.
  4. Przecedź masło przez ściereczkę z serka.
  5. Oddziel ¼ szklanki masła, a pozostałe masło zachowaj do migdałów.
  6. Posiekaj surowe migdały na duże kawałki i dodaj do dużego naczynia do pieczenia.
  7. Wymieszaj cynamon i imbir z pozostałym masłem, a następnie polej migdały i wymieszaj.
  8. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 325° F na około 20 minut lub do uzyskania lekko brązowych tostów.
  9. Pozostawić w ciepłym piekarniku podczas przygotowywania porcji cukierków.
  10. Połącz brązowy cukier i syrop w 2-kwartałowym, ciężkim rondlu.
  11. Gotuj na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści i mieszanina dojdzie do pełnego wrzenia.
  12. Dodaj ¼ filiżanki masła z zalewy; kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu.
  13. Zdjąć z ognia; wmieszać sodę oczyszczoną.
  14. Natychmiast wylać masę na dużą blachę posmarowaną masłem, na której znajdowały się migdały, rozprowadzając ją równomiernie na grubość 1/8 do 1/4 cala.
  15. Całkowicie ostudzić. Połamać na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
0 0 głosowanie Artykuł Ocena